Crudites avec anchoïade
We beginnen met Crudites met Anchoïade. Oftewel een smaakmaker van stengels wortel, bleekselderij en courgette. Anchoïade is een dipsaus op basis van knoflook en ansjovis uit de Provence, zie recept. Vanwege een foutje in de bestelling kampen de Trufolaten met een overschot aan deze straalvinnige vis uit de familie van de ansjovissen.

Salade niçoise
Salade die haar oorsprong kent in de stad Nice. De salade bevat ten allen tijden paprika, tomaat, haricot verts, kleine donkere olijven, gekookte eieren en uien. Daarnaast voegen we ansjovis (vanwege ons eerder aangekaarte probleem) en tonijn toe. De salade wordt geserveerd met brood en beurre Maitre d'hotel.

Sticky Toffee Pudding
Na Nice pakken we het vliegtuig naar London, waar we een Sticky Toffee Pudding bereiden. Al jaren staart deze klassieker mij aan op dessertkaarten van onbestemde restaurants. Nooit eerder heb ik het durven bestellen. Heeft het iets te maken met mijn niet bestaande vertrouwen de keuken van een eetcafé? Zondag wordt ook voor mij de primeur. Wij bereiden de pudding met een hazelnoot-toffeesaus.

Enfin, eet lekker mee en mail voor een plekje! trufolati@gmail.com
Oja en wij voorspellen warm weer!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten