zondag 3 januari 2010

Another year

Trufolati, gastkoks en culinair-minderbedeelden ik wens u allen een voorspoedig 2010. Ik hoop dat dit jaar u allen vele inzichten, nieuwe garingstechnieken en culinaire ontboezemingen moge opleveren.

Zondag 10 Januari kook ik weer samen met mijn keukenploeg in buurthuis de Pijp. We bereiden een Potage van Linzen, Penne met lam en aubergine en een snelle Tiramisu met perzik en witte chocolade. Voor vijf euro kun je aanschuiven, reserveren kan via 020-5709640.

Op verzoek, hierbij het recept van

Terrine van eend en jeneverbessen

Benodigd: weckpot

Ingrediënten
175 gram eendenborst (helft van het vet weggesneden, in blokjes gesneden)
40 gram varkensschouder (in blokjes gesneden)
40 gram varkensbuik (in blokjes gesneden)
1 grote teen knoflook
1,5 sjalot
3 jeneverbessen
2 takjes dragon, vers gesneden
1/4 tl. vijf kruidenpoeder
1 laurierblaadje
1/5 gedroogde chilipeper, fijn gehakt
1/2 ei losgeslagen
25 ml. slagroom
10 ml. armagnac of bruine rum
zout

Hak al het vlees, de knoflook, sjalotten en jeneverbessen fijn in een kom (gebruik de gehaktmolen, de keukenmachine in de pulse stand of een koksmes). Voeg de kruiden toe aan de kom en meng het samen met de eieren en room. Besprinkel de weckpot (die reeds steriel is) met de drank en voeg het vlees toe.

Vermijd luchtbellen. Sluit de pot af en kook 2 uur in ruim water, op laag vuur. Gebruik indien nodig gewicht om de pot op de bodem te houden. De terrines worden steeds beter van smaak, na openen ongeveer een week houdbaar!

1 opmerking:

tonhornblogt zei

Hee Daan, de tarte tatin was goed gelukt en viel ook prima. Collega Joost had/heeft het top voor elkaar: huis, keuken, eten ...

Ruud Vreeman was in zijn nopjes met de 19 versies van zijn favoriete nummer 'The Sky Is Crying'.