zondag 28 februari 2010

Beef Rendang

Indonesisch stoofvlees dat zeker de moeite is. Lekker met gebakken kouseband, knoflook en rijst. Bak de kouseband op hoog vuur in flink wat olie, draai na een paar minuten het vuur laag en voeg knoflook toe, laat dit zo een paar minuten trekken. Je kan eventueel ook wat geraspte kokos meebakken, zodra de kokos bruin is voeg je de rijst toe. Serveer met wat garnalensambal.


Beef Rendang


Ingrediënten

1 kg runderlappen (met vet)
0,6 liter kokosmelk
8 sjalotten
6 tenen knoflook
2 stengels sereh, gebroken
4 rode pepers, zonder zaad
1 runderbouillon tablet
2 el. soja saus

Doe de kokosmelk, sjalotten, knoflook en peper in een maatbeker en maal fijn met de staafmixer. Doe het in een braadpan en breng aan de kook. Voeg het vlees toe, schep af en toe het schuim af. Zet de braadpan op het kleine pitje, laagste vuur en eventueel op een vlamverdeler. Laat zo 4 uur stoven, af en toe door roeren, totdat het vlees zacht is. Voeg de sojasaus toe en bouillon toe voor de kleur. Eventueel nog wat zout en sambal.

Geen opmerkingen: